Skumle filmer del 4

Førstkommende fredag er det Halloween, og her er de 10 siste filmene på årets to lister over skumle filmer. Igjen er det noen thrillere med på listen, for uansett hvor gøy det kan være med demoner, blod og gørr, kan en god thiller være ganske så skummelt!

11. The Innkeepers

The InnkeepersDet er bare noen dager før Yankee Pedlar Inn skal stenge. Claire og Luke jobber i resepsjonen og prøver å finne ut om hotellet er hjemsøkt av tidligere gjester. Denne filmen gir meg følelsen av en god gammeldags spøkelsesfilm. Den er morsom, spennende og ganske skummel. Filmen er laget av Ti West, som og har laget House of the Devil, som er på listen ”Skumle filmer del2”. Det jeg liker godt med begge filmene er måten West henviser til en annen tid. I House of the Devil er filmen satt til 80-tallet, mens i The Innkeepers er vi i nåtiden men blir allikevel tatt med til en annen tid i Clairs søken etter kontakt med spøkelser fra en annen tid. Filmen ligger på Viaplay.

12. Prisoners

prisoners-jake_0Keller Dovers datter og hennes venninne forsvinner en kveld fra gaten der de bor. Selv om politiet etterforsker saken tar Dover saken i egne hender. Dette er absolutt ingen skrekkfilm, men en utrolig kul og spennende thriller. Den er mørk på så mange måter både i form og innhold, og slipper ikke taket så lett. Hugh Jackman er perfekt som redd og forbannet far, og Jake Gyllenhaal gjør en interessant tolkning av den deprimerte, men dedikerte politietterforskeren. Filmen ligger på iTunes.

13. The Conjuring

the conjuringFamilien Perron flytter inn i et nytt hus som viser seg å være hjemsøkt. De søker hjelp fra ekteparret Warren, som undersøker overnaturlige hendelser. Det er etter min mening laget ganske mange middelmådige skrekkfilmer med demonbesettelser eller utdrivelser i løpet av 2000-tallet, men denne filmen syntes jeg er veldig kul! Det har like mye med formen å gjøre som med innholdet. Formmessig ser jeg mange referanser til gamle skrekkfilmer, noe som passer bra med innholdet da handlingen er satt til 70-tallet. Det er fult av gode skvettescener og filmen klarer å være skummel fra start til slutt. Noe annet som gjør denne filmen såpass god er at den handler like mye om ekteparet Warren som familien Perron og deres hjemsøkte hus. Filmen starter med at vi blir introdusert for Ed og Lorraine Warren, og en tekst som sier at filmen er basert på en sann historie. Ekteparet Warren i filmen er basert på de ekte Ed og Lorraine Warren som driver med demonutdrivelse. Det har blitt laget en slags spin-off prequel til The Conjuring, Annabelle, som går på kino nå. Syntes ikke den var like bra, men helt ok. Filmen ligger på Netflix.

14. Apan

apan2Kjøreskolelæreren Krister våkner opp på badegulvet en morgen, og ser ikke ut til å skjønne hva som har skjedd og hvorfor han våkner der. Det er vanskelig å si så mye om denne filmen uten å si for mye. Det jeg kan si er at det ikke er en skrekkfilm, men et mørkt thriller/drama. Om du, som meg, liker Michael Haneke kan denne være noe for deg. En god anmeldelse av filmen som ikke avslører for mye finner du på ekkelt.no. Men ikke les kommentarene før etter du har sett filmen, de er fulle av spoliers. Filmen ligger på Netflix.

15. Evil Dead (2013)

evil deadFem venner drar på hyttetur i skogen. Målet for turen er å få Mia rusfri, men de finner en bok, som de ved å lese i påkaller en demon, og de får større problemer enn abstinenser å hanskes med. Dette er en remake av Evil Dead fra 1981. Nå har ikke jeg sett originalen, men jeg synes denne var veldig kul. Den starter rett på, og holder spenningen gjennom hele filmen med mange gode skvettescener og overdrevent mye blod og gørr. Ikke slik at det blir parodisk, men helt på grensen, slik at det blir en blanding av gøy og kvalmt. Filmen ligger på Viaplay.

16. Ginger Snaps

ginger snapsGinger og Birgitte er to søstre som er unormalt opptatt av døden, og er ikke de mest poplære på skolen og i nærmiljøet. En dag bli Ginger bitt av en varulv, og Birgitte må finne en kur for å hjelpe henne, da Halloween og neste fullmåne nærmer seg. Dette er en lavbudsjetts independentfilm, noe den bærer preg av, men kun på en måte som er til fordel for filmens uttrykk. Det er ikke noe cgi i denne filmen, kun sminke og kostymer, og det er jeg veldig fan av. Det trekkes en tygelig parallell mellom overgangen fra jente til kvinne, og overgangen fra menneske til varulv, ganske gøy. Det finnes to oppfølgere som jeg ikke har sett, med samme skuespillere, men andre regissører. Katharine Isabelle, som spiller Ginger, passer godt i creepy roller. Hvis du vil se mer ekle greier med henne kan du se American Mary. En film som ikke er helt opp min gate, men som jeg vet har sin fangruppe. Filmen ligger på Netflix.

17. Magic Magic

magicmagic-03Alicia møter kusinen sin Sara og noen av hennes venner i Chile. De skal kjøre til et avsidesliggende hus for å slappe av. Men turen blir noe helt annet enn avlappende for Alicia, som begynner å miste forstanden. Denne filmen har ikke fått så gode anmeldelser, men jeg tror det har mye å gjøre med at traileren markedsførte den mer som enn skrekkfilm enn som den psykologiske thrilleren den er. Jeg likte den godt, selv om det er en ganske ubehagelig film. Ubehaget får sin kontrast i det vakre landskapet i Chile, noe som gir filmen et spennende uttrykk. Den bygger seg opp på en slik måte at vi, sammen med Alicia, ikke helt skjønner hva som skjer, vi må bare vente og se. Det er gøy å se Michael Cera i denne filmen, som spiller en litt spesiell type, men i helt annen rolle enn det vi er vandt til å se han i. Filmen ligger på Viaplay.

18. Hush

Scene-from-Hush-001 Zakes jobber med å henge opp reklame på bensinstasjoner, og har med seg kjæresten Beth. De småkrangler i bilen, og krangelen eskalerer da Zakes tror han ser en jente fanget bak i en trailer, men ikke helt vet hva han skal gjøre. Engelske filmer har ofte et uttrykk som gjør det vi ser råere, kaldere og ikke så pent, og sånn er denne filmen. Det er en spennende skrekk/thriller, uten mye eksplisitt ekle ting, det er mer det vi ikke ser som gir grøssninger og øker spenningen. Filmen ligger på Netflix.

19. Slither

slither-hd_eshot10lI en liten by lander det en meteor i skogen. Grant finner den og blir infisert av ailens, og blir til et monster. Hans kone Starla og politimannen Bill, må få stoppet han så ikke byen tas over av zombielignende vesen. Pjuk. Det er min første kommentar til denne filmen, for den er ganske udigg, men på en morsom måte. Sort komedie blandet med monsterskrekk, Nathan Fillion og Michael Rooker, må bare bli gøy. Filmen refererer til gamle monsterfilmer og zombiefilmer ved å blant annet bruke mye kostyme og sminke. Dette gir filmen et ordentlig B-filmuttrykk. Filmen ligger på Netflix.

20. Carrie

carrieCarrie, som terroriseres av sin fanatisk religiøse mor og mobbes på skolen, oppdager at hun har telekinesiske evner. Da hun blir offer for en forferdelig spøk, får alle andre merke hva hun er i stand til. Som de fleste vet er Carrie er basert på boken med samme navn av Stephen King. Det har og blitt laget flere versjoner av denne historien, den nyeste kom i fjor. Jeg har kun sett denne. Det jeg liker så godt med denne filmen er at man hele tiden har følelsen at det ikke kommer til å gå bra, men man får ikke gjort noe, man må bare sitte og vente på at de skal eksplodere.  Filmen kan sees på HBO nordic.